40 bayan seyyah Adana'ya uğurlandı

40 bayan seyyah Adana

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘Seyyah Uluçınar'ın İzinde' projesi kapsamında Kırıkkale'den yaklaşık 40 bayan öğrenci, Adana'ya uğurlandı. Projenin son kafilesi olarak yola çıkan bayan seyyahlar, 4 gün boyunca rehberler

PROJE HALKTAN TAKDİR TOPLUYOR

Türkiye genelinde Gençlik Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve halk tarafından takdir toplayan Seyyah Uluçınar’ın İzinde’ projesi tüm hızıyla devam ediyor. Bakanlık tarafından başlatılan bu proje kapsamında genç seyyahlar, Türkiye’nin çeşitli illerini gezme fırsatı buluyor. Bu kapsamda da Kırıkkale’den yaklaşık 40 bayan seyyah, düzenlenen törenle Adana’ya uğurlandılar.

GEZİ 4 GÜN SÜRECEK

Proje kapsamında Kırıkkale başta olmak üzere; Ağrı, Ankara, Batman, Bingöl, Elazığ, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Malatya, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak ve Yozgat gibi çeşitli illerden çok sayıda Adana’yı gezme fırsatı bulacak.  Genç seyyahlar, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ)Kampusu girişinde Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nda konaklayacak ve 4 günlük gezinin ardından tekrar Kırıkkale’ye dönecekler.

TARİHİ YERLERİ GEZME ŞANSI BULACAK

Adana’yı ziyaret edecek kafilelere Gençlik Merkezi liderleri ile gönüllü gençlerin rehberlik yapacağını ifade eden Gençlik Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, “Genç seyyahlar, Başta tarihi Taşköprü olmak üzere, Merkez Sabancı Camisi, Kazancılar Çarşısı, tarihi Büyüksaat, Seyhan Baraj Gölü, Ulucami, Atatürk’ün evi ve tarihi Tepebağ Mahallesi, Ramazanoğlu Konağı ve Ziyapaşa Türbesi, Yumurtalık ilçesi tarihi ve kültürel gezileri, Yeşiloba Şehitlik Müzesi, Sinema Müzesi, Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret edecekler” dedi.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok